Sajtómegjelenések - Coca-cola Testébresztő Aerobik Nap

Megjelenés: 2010

Interjú Gáspár Katával
Share12

- Hogyan lett egy válogatott atlétából, egy rövidtávfutóból aerobikedző?
- Már a testnevelési egyetemi éveim alatt is tartottam aerobikot, igaz, akkor még kondi edzésnek hívtuk. Mindig szerettem zenére mozogni, így mikor a Fitness Company rendezett egy aerobik napot Budapesten, kíváncsiságból részt vettem, és nagyon megtetszett. Utána jelentkeztem az általuk indított aerobik tanfolyamra, és azóta is tart még az aerobik iránti szerelem. Most már én tanítom az aerobikot, munkám elismerése volt, hogy 2007-ben „Presenter of the Year”, azaz az év legjobb aerobik előadójának választottak Magyarországon.

- Melyik mozgástípus áll közelebb hozzád: a táncos, vagy a dinamikus, intenzív erő- és állóképességet igénylő mozgás?
- Legjobban a dance és step órákat szeretem, mert igénybe veszi az agyat és így igazi kikapcsolódást jelent. Az erősítő és állóképességet igénylő óráknál szeretem legyőzni magam, ezért jelentenek kihívást.

- Hogyan alakítottad ki az Aerobik Mix edzésformát?
- A Mix óra létrejöttében fontos szempont volt, hogy három réteget célozzon meg. A táncot, az erősítést és a bokszot kedvelő vendégeket, akiknek így lehetőségük van kipróbálni mind a három részt, és talán elérhetjük náluk, hogy nyissanak a kimondottan az erősítést, táncot vagy bokszot megcélzó órákra is. Így fejlődik az állóképességük, erejük és koordinációjuk.

- Az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon mire készüljenek, akik részt szeretnének venni az órádon?
- Az idei Mix órát egy 64 ütemes táncos résszel kezdjük, majd ezt követi egy kemény erősítő rész, ami leginkább a láb-, mell- és törzsizmokat fogja leterhelni. Az óra végén ismét felpörgetjük a vendégeket egy kis boksszal, ami ütés és rúgás kombinációkat tartalmaz majd. Remélem, kellemesen elfáradnak majd a résztvevők.

- Ebben a szakmában folyamatosan új dolgokkal kell bővíteni a mozgáspalettát – készülsz most valamire?
- Próbálok én is lépést tartani az új eszközök és módszerek megismerésével és alkalmazásával. Áprilisban lehetőségem lesz egy már ismert, de még annyira nem elterjedt erősítőeszköz népszerűsítésére, ami a gymstick. Egy kicsit kikacsintok más területre is – ruhakollekciót tervezek, kifejezetten aerobikhoz.


vissza az előző oldalra

Órarend

Képgaléria

Videógaléria

Zeneletöltés
Hallgassa otthon is
az edzések zenéit!

Rendezvények

további rendezvények

Legfrissebb a blogról

teljes blog megtekintése